Pierwsze zwiastuny nadchodzącej wiosny - OptiBuy odświeża swoje logo!

1 lutego 2022

Zarząd Spółki OptiBuy podjął decyzję o zmianie symbolu marki OptiBuy.

Jest to odpowiedź na zmiany, które zachodzą w biznesie i ich powiązanie z technologią oraz forma zapowiedzi nowej oferty produktowej i usługowej, którą wdraża firma.

Od 1 lutego 2022 r., wraz ze zmianą logotypu, OptiBuy sukcesywnie wdrażać będzie jednolity system identyfikacji wizualnej całego przedsiębiorstwa. Aktualizacja widoczna jest już w mediach społecznościowych, trwają prace nad nową odsłoną oficjalnej strony internetowej.

Modyfikacja logotypu ma na celu odświeżenie i unowocześnienie elementów składających się na tożsamość przedsiębiorstwa, przy jednoczesnym zachowaniu ciągłości i rozpoznawalności marki.

Nowy projekt jest kontynuacją dotychczasowego symbolu firmowego, który powstał w 2010 roku. Obecne logo jest zdecydowanie bardziej czytelne i przejrzyste, sugerując transparentność działań i przywołując zaawansowane metody i narzędzia stosowane w ramach projektów wdrożeniowych czy doradczych.

Wykorzystana czcionka i jej modyfikacje, nawiązują do obecnych trendów i dynamizmu współczesnych realiów rynkowych; kreując, wraz ze zmianą koloru szarego na granatowy, obraz organizacji nowoczesnej, pro-technologicznej, która z sukcesami, kompleksowo wspiera klientów w kluczowych procesach transformacji cyfrowej na całym świecie.