Nowe biuro OptiBuy w Katowicach już działa!

6 stycznia 2020

Zgodnie z informacjami, które pojawiły się jeszcze w ubiegłym roku, otworzyliśmy nowy oddział w stolicy Śląska - Katowicach. To już trzecie biuro w Polsce i szóste - wliczając lokalizacje zagraniczne.

Oddział zlokalizowany przy ul. Młyńskiej 5 koncentrować się będzie na jednej z głównych linii biznesowych OptiBuy - kompleksowego wdrażania innowacyjnego systemu IT – Ivalua Buyer (https://www.ivalua.com/), jako wsparcie dla oddziału kieleckiego.

Śląskim zespołem, pokieruje doświadczony manager i wieloletni praktyk zakupów Adam Szymoszek (MBA), który od ponad 15 związany jest z obszarzem zakupów strategicznych. Realizował m.in. projekty wdrożenia produkcji nowej generacji silników Diesla oraz nowych modeli Hondy Civic oraz CRV. Do końca roku 2019 – odpowiedzialny był za proces sourcingu w firmie Nidec Motors & Actuators. Absolwent CIPS oraz MBA. Wykładowca Akademii Leona Koźmińskiego.

Bardzo cieszę się, że mogłem dołączyć do zespołu OptiBuy po prawie 20 latach pracy w branży motoryzacyjnej. Tym bardziej, że moja działalność skoncentruje się na moich rodzinnych stronach - Śląsku. Chcemy zwiększyć swoją dostępność dla spółek i zakładów produkcyjnych zlokalizowanych właśnie w tych stronach. Jednocześnie pragniemy wyjść na przeciw klientowi niemieckojęzycznemu oferując prowadzenie projektów wdrożeniowych platformy Ivalua Buyer w ich języku ojczystym. Z pewnością oferowane przez nas narzędzia IT na pewno znajdą również swoich odbiorców w stale rozwijającym się regionie górnośląskim.

Adam Szymoszek, Senior Manager, OptiBuy

Adam Szymoszek, OptiBuy

Adam Szymoszek na LinkedIn

O wyborze lokalizacji zdecydowała m.in. bliskość rynków zagranicznych (Niemcy, Czechy, Słowacja, Austria) oraz metropolitarny charakter Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego.

- Zdajemy sobie sprawę, że nie można mówić wyłącznie o Katowicach. Mówiąc Katowice, mamy na myśli całą metropolię – obfitującą w strefy ekonomiczne ze swoimi zakładami, HUBy technologiczne z inkubatorami, startupy przekształcające się w duże spółki. Wszystko połączone najnowocześniejszymi węzłami komunikacyjnymi oraz w zasięgu międzynarodowych lotnisk. Nie ukrywamy też, że Śląsk to dla nas również liczne uczelnie, kształcące specjalistów i inżynierów na światowym poziomie, których z pewnością będziemy potrzebować – mówi Mateusz Borowiecki, Managing Director w OptiBuy.

Dane biura OptiBuy w Katowicach

OptiBuy Sp. z o.o.