Jamesway wspierany przez OptiBuy

10 października 2019

Wiodący, globalny dostawca wysokiej jakości sprzętu dla wylęgarni drobiu - Jamesway - rozpoczął projekt sourcingowy z OptiBuy - firmą doradczą, która pomaga organizacjom ulepszać procesy zarządzania zakupami i optymalizować łańcuch dostaw.

Maszyny firmy Jamesway słyną z niezawodności i wydajności w ponad 150 krajach. W związku ciągłym rozwojem, firma chce rozszerzyć bazę dostawców wybranych podzespołów strategicznych w Europie.

- Dbając o zachowanie naszego podejścia „bezproblemowej” wylęgarni, cieszymy się, że możemy współpracować z OptiBuy w celu zbudowania równie „bezproblemowego” łańcucha dostaw poprzez pozyskiwanie produktów o wysokiej jakości, po niższych kosztach i pochodzących ze światowej klasy sieci dostawców. Jesteśmy przekonani, że wiedza i doświadczenie OptiBuy w regionie przyniesie wartość dodaną dla naszych, globalnych inicjatyw zakupowych – mówi Ankur Thakur, Director of Strategic Procurement w Jamesway Incubator Company.

Projekt sourcingowy rozpoczęty z OptiBuy zbliża się do końca, ale będzie prawdopodobnie rozszerzony o dalsze działania mające na celu usprawnianie łańcucha dostaw i zabezpieczenie kluczowych źródeł dostaw.

- Jesteśmy dumni, że firma z taką historią i o takim zasięgu zwraca się do nas z prośbą o wsparcie w działaniach zakupowych i sourcingowych. Narzędzia i metody, których używamy dzisiaj w OptiBuy, opierają się o 16 lat doświadczenia w zarządzaniu zakupami. Ponadto, wiedza rynkowa naszych zagranicznych i lokalnych ekspertów okazuje się nieoceniona w takich projektach. Jestem pewien, że możemy zapewnić jakość i spójność, której Jamesway poszukuje - zarówno pod względem naszych usług, jak i dostarczonych rozwiązań – mówi Bartłomiej Bącik, Partner w OptiBuy i manager projektu.

O Jamesway - The Incubator Company

Jamesway planuje, projektuje, instaluje i utrzymuje systemy do inkubacji i wylęgu na całym świecie, oferując najbardziej niezawodne produkty i usługi dla klientów od ponad 100 lat. Jamesway zawsze był wiodącym dostawcą w Ameryce Północnej, a teraz rozszerzył swoją działalność również na zakłady w Azji. Maszyny Jamesway cechuje wysoki poziom bio-bezpieczeństwa, łatwość czyszczenia oraz dostępne, przyjazne dla użytkownika sterowniki, które produkują wysokiej jakości jednodniowe pisklęta.

Learn more about Jamesway, www.jamesway.com

O OptiBuy

OptiBuy to międzynarodowa firma specjalizują się w zarządzaniu zakupami. Dostarczamy szeroką gamę wyjątkowych rozwiązań zakupowych, wykorzystując do tego międzynarodową sieć biur (Polska, Czechy, Szwajcaria, Niemcy, Chiny), rozległą wiedzę rynkową oraz zaawansowany zestaw narzędzi IT. Jesteśmy jedną z najbardziej znanych firm koncentrujących się na doradztwie w obszarze zakupów w Europie Centralno-Wschodniej. Naszą specjalnością jest optymalizacja kosztowa (projekty cost-cuttingowe), projekty global sourcingowe oraz wdrożenia oprogramowania dedykowanego działom zakupów. (Ivalua, NextBuy).

Więcej o OptiBuy, www.optibuy.com